Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________martes, 9 de marzo de 2010

Iª Excursió amb raquetes i esquis antics a la Vall Fosca
21 de febrer de 2010. El dia no podia ser mes atractiu: una abundosa nevada -tranquil•la, sense vent, agradable- va acabar de realçar el blanc paisatge del recorregut. 26 participants, 19 dels quals amb equip i indumentària dels 30 ( “vintage” o “retro” podríem dir?) van completar el recorregut per la incomparable vall de Riquerna, arribant fins al “Pontet de Rus” i tornant a Capdella en poc mes de 4 hores. A la part mes alta del recorregut, prop del “pontet”, un foc a terra ens va permetre recuperar forces amb un bon cafè i l’escalfor de les seves flames. Els participants -als quals l'organització agraïx el fantàstic esforç per aconseguir una indumentària en molts casos excel•lent- oscil•laven entre els 12 i els 65 anys d'edat. Esment especial mereix Robin, que va realitzar tot el recorregut amb uns esquis de freixe i fixacions del tipus “huitfeld”, anteriors al 1930 .
Participants, organitzadors i col•laboradors ja pensen en una pròxima edició.

No hay comentarios:

Publicar un comentario