Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________jueves, 4 de noviembre de 2010

Nordwand. La pel.lícula


El passat 26 d'octubre vam poder veure la projecció de "Nordwand" dins el 5è Cicle de Pel.lícules d'Escalada Josep Maria Rodés, al Club Excursionista de Gràcia.
Aquest llargmetratge alemany, dirigit per Philipp Stölzl, és la dramatització de la gesta tràgica dels qui varen intentar conquerir la temuda cara nord de l'Eiger. Els alemanys Toni Kurz i Andi Hinterstoisser, i els austríacs Edi Rainer i Willy Angerer en foren els protagonistes.
A la pel.licula s'hi afegeix un personatge femení, que representa la promesa de Kurz, i un periodista ambiciós, que viuen la tragedia com a espectadors.
Per als qui ens agrada la muntanya antiga, és un molt bon reportatge d'indumentària i equip d'època, així com de les precàries tècniques del moment. Per als amants de la muntanya, un conjunt d'imatges d'escalada al sempre temible Eiger.
No cal dir que us la recomanem.
Podeu copiar la connexió web i veure'n un trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=xbbXWyI2AqE

No hay comentarios:

Publicar un comentario