Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________lunes, 25 de abril de 2011

2º EXCURSIÓ AMB RAQUETES I ESQUIS ANTICS A LA VALL FOSCA


El diumenge, 27 de febrer de 2011 va tenir lloc la 2ª Excursió amb raquetes i esquís antics a la Vall Fosca. Per segon any consecutiu, el Grup d’Estudis de Muntanya Antiga ha organitzat, conjuntament amb l’Ajuntament de la Torre de Capdella aquesta sortida de muntanya hivernal amb indumentària i equip d’època.
Enguany no va acompanyar la neu, tan copiosa la primera edició, però de ben segur que algun participant novell encara ho va agrair!
L’itinerari de Capdella a Pontet de Rus -a la vall del Riqüerna- i tornada va ser recorregut pels mes de vint participants, perfectament vestits i equipats com a excursionistes dels anys 30’s, en poc mes de 4 hores. A la part mes alta del recorregut, vam fer un foc de camp per escalfar-nos, preparar beguda calenta i menjar alguna cosa. Malgrat la poca neu caiguda aquest any, en aquesta part els participants van poder utilitzar les raquetes antigues.
Cal destacar el magnífic esforç dels participants per aconseguir una indumentària, en molts casos, excel•lent i la seva implicació en l’esdeveniment. Cal afegir que aquesta activitat no hauria estat possible sense l’ajut de l’Ajuntament de la Torre de Capdella i els demes col•laboradors: Arrago S.L., Ca d’Antema, Calçats Villaverde, Casa Fonso, GR Zero, Hotel Montseny i “Lo Gaial”. En acabar, els participants, tant els que repetien l’experiència com els que s’estrenaven, així com organitzadors i col•laboradors van expressar la seva satisfacció per la fantàstica jornada i van començar a planejar la propera edició, la 3ª Excursió amb raquetes i esquí antics a la Vall Fosca, que al 2012 ens portarà a la Vall de Filià!


No hay comentarios:

Publicar un comentario