Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________domingo, 19 de febrero de 2012

3ª Excursió amb raquetes i esquís antics a la Vall Fosca


Malgrat l'onada de fred siberià (a Antist estàvem a 9 sota cero) i la poca neu, el diumenge 5 de febrer de 2012,per tercer any, vam fer la nostra sortida.
Dissabte per la tarda vam projectar una vella pel•lícula de muntanya, realitzada per uns afeccionats catalans cap al 1940, que ens va servir per recordar la personalitat de Maria Antònia Simó, una de les pioneres de l’escalada femenina al nostre país.
Diumenge, cap a quarts de deu, els dotze esforçats excursionistes, vinguts directament dels anys trenta, vam carregar les velles motxilles bergens i les raquetes de fusta i corda i vam enfilar la vall del Riquerna.
Mentre remuntàvem el bosquet, deixant Capdella al darrera, pensàvem que el deu Eolos ens havia regalat amb una treva, que feia les temperaturas sota cero mes soportables.
Al poc vam arribar als prats de l’ample vall. Davant nostre s’albirava una foscor amenaçadora.
Le volves de la brufada van esdevenir una autèntica nevada i en arribar al nostre destí tots agraírem l’escalf del foc de camp. Unes begudes calentes i uns ganyips ens van retornar les forces.
Davant nostre s’alçava, com una majestuosa escultura de cristall blanc, el sal d’aigua del pontet de Rus, completament glaçat. Realment digne de veure.
Satisfets per haver assolit el nostre objectiu matinal i esperonats per la neu, que ja cobria tot el paisatge, vam emprendre el camí de tornada, arribant un parell d’hores despres, sans i estalvi a Capdella .
Volem enviar des d’aquí el nostre agraïment a l’Ajuntament de la Torre de Capdella, així com a tots els patrocinadors: A. Sangenís – Antiguitats Esportives, Arrago – Arqueolegs, Ca d’Antema, Calçats Villaverde, Casa Fonso, Casa Leonardo, Casa Macianet, Hotel Montseny i Lo Gaial.
Ja pensum en la QUARTA EDICIÓ!

No hay comentarios:

Publicar un comentario