Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________lunes, 5 de marzo de 2012

Nou soci d'honor: Jesús Aliagas, difusor del Telemark a Catalunya

Ens complau comunicar públicament que el Grup d'Estudis de Muntanya Antiga ha nomenat soci d'honos de la nostra associació a en Jesús Aliagas i Ayuso. En Jesús és un dels pocs esquiadors que utilitzen la tècnica que va introduir al segle XIX en Søndre Nørdheim , i podríem considerarlo com un dels difusors del Telemark modern a Catalunya.
Aquestes foren les paraules de'n Jesús Aliagas en ser nomenat:

Es per a mi un plaer i una agradable responsabilitat pertanyer des d'avui al GEMA en qualitat de membre d'honor. Personalment penso que es excessiu, per cusiré l'anagrama del GEMA al meu jersey de Telemark i aceptaré per varies raons:

1er. Per la gent que integren el GEMA. Des dels joves amb ganes d'apendre als veterans que amb els seus esquis de fusta han sigut el centre d'atenció. (Anims Albert, d'aqui a poques baixades pots estar fent uns telemarks d'impresió - (Sr. Joan, tot un plaer - A la resta de la gent amb l'amic Sangenís i l'amic Lopez al front... sou genials!)

2on. Per la difussio de l'esqui de Telemark, oblidat injustament durant decadas i que avui dia perdura gracies a gent com vosaltres, que fan d'enllaç entre les generacions d'esquiadors del passat i les del futur mantenint encesa la flama d'aquest esport.

3er. Per honorar la Memoria d'en Søndre Nørdheim, que com a home intel.ligent que era, segur que estaria content i orgullos de veure que 250 anys despres i 4000 km al sur de les colines de Mordegal, encara l'hi surten deixebles.

Per aixo i per el que vindra, gracies al GEMA , al seu president i a la resta de socis.


Molt aviat penjarem les fotos d'aquesta inoblidable jornada que vam viure a La Molina, mercès a Turisma i Muntanya De FGC, però principalment a en Jesús, que ens ha fet descubrir i gaudir del Telemark.

Al nou soci, moltes felicitats i moltes gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario