Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________sábado, 13 de octubre de 2012

Material per a la sortida de Núria

Us hem preparat una petita llista de material a portar Material antic: - Camisa de cotó o franel•la (als 30’s es portaven els colls més aviat llargs) (fixeu-vos en el coll) - Pantalons de lona o pana, bavaresos (fins sota el genoll), també anomenats posteriorment rocciatori, o senzillament llargs i amagats dintre del mitjó. (mireu els detalls de camises i pantalons) - Botes de muntanya - Dos parells de mitjons prims i mitjons gruixuts, uns de prims a sota i uns de gruixuts a sobre i els altres de recanvi. - Un jersei de llana gruixut - Un jersei de llana o cotó més lleuger. - Una jaqueta de lona de gavardina o altra protecció contra el vent, o bé cordada o passada pel cap, tipus cangur. - Barret per al sol, de franel•la o lona - Passamuntanyes per al fred. - Guants de llana. - Cantimplora - Plat d’alumini i coberts (aquest plat i coberts els podeu comprar al Decathlon!) - Tassa esmaltada (...i d'aquestes en tenim per vendre!) - Unes sabates més còmodes per al vespre. - Llanterna Material modern: - Sac de dormir - Aïllant - Plàstic per al terra - Capelina - Paper higienic - Manta de supervivència - Mòbil

No hay comentarios:

Publicar un comentario