Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________jueves, 21 de junio de 2012

Montserrat 1930

Nova Sortida del GEMA! Aquest cop anem a Montserrat. Dissabte, 30 de juny - diumenge, 1 de juliol de 2012. Novament comptem amb la col•laboració dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que posen a la nostra disposició tant el cremallera de Monistrol al monestir com el funicular de Sant Joan. Sortirem dissabte, 30 de juny amb el cremallera des de Monistrol. Un cop al monestir, començarem a parar els tendes per a l'acampada d'època. Amb el funicular pujarem fins a Sant Joan i continuarem per al camí que porta fins a la Gorra Frígia. Els que ho vulguem, ens enfilarem per la via ferrada - assegurats amb material d'època però prou fiable - fins al cim (1152 m.) En cabat, tornarem caminant fins al monestir, on recuperarem forces. A primera hora de la tarda visitarem amb un guia del museu, la part antiga de la col.lecció bíblica que va encetar el Pare Ubach fa mes de 100 anys. Quan el monestir quedi altre cop sense els milers de visitants que l'omplen durant el dia, els que vulguin poden assistir a les vespres a la basílica. Sopar i dormir al campament d'època, al càmping de Montserrat. Diumenge, 1 de juliol, ens trobárem amb l'Albert Roig, que ens deleitarà amb una matinal per els corriols que menen als eremitoris més amagats de la muntanya. Tornarem altre vegada amb el cremallera. Si voleu participar, apunteu-vos a gema1930@hotmail.es o al telèfon 932186334

No hay comentarios:

Publicar un comentario