Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________



domingo, 8 de julio de 2012

Montserrat 1930: el reportatge

Com haviem previst, poc abans de les 9 del dissabte, 30 de juny del 2012 ens vam trobar a l'estació del cremallera de Montserrat, a Monistrol.
Després d'un breu esmorzar, pujarem al tren, que ens va portar comodament fins al pla del monestir. Llavors va tocar prendre el funicular de Sant Joan. A quarts d'onze empreniem la caminada fins a la Gorra Frigia (el Gorro Frigi, si voleu. La pujada segueix un corriol entre aquesta pedra i la Magdalena. Un conjunt de cables i cadenes permet coronar el cim per la via que emprà Lluis Estasen als anys vint sense massa dificultat.
Un cop fetes les fotos de rigor, vam tornar a baixar.
Entre dinar i mandrejar se'ns va fer l'hora de visitar el museu bíblic. Una guia ens va acompanyar i instruir sobre la part no visitada d'aquesta interessant col.lecció, fruit dels anys d'expedicions i recerca del pare Ubach. La tarda i el vespre van transcorrer muntant les tendes antigues i amb un bon sopar a la fresca de la muntanya.
Diumenge, 1 de juliol, ens va portar a veure alguns dels eremitoris de la muntanya de Montserrat. Concretament, vam visitar els de Sant Joan i Sant Onofre, prometen tot solemnement que tornariem a completar el que el poc temps no ens havia permes d'acabar.
A primera hora de la tarda els rellotges van deixar de marcar el temps dels anys trenta i va arribar l'hora de tornar. El nostre agraïment a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per tota l'ajuda. En aquest enllaç trobareu mes fotografies: http://s255.photobucket.com/albums/hh155/albertsangenis/Montserrat%20juny%202012/

No hay comentarios:

Publicar un comentario