Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________lunes, 4 de febrero de 2013

Otto Barth: alpinista i pintor

Otto Barth (Viena, 3 octubre 1876 - † Viena, 9 agost 1916) va ser un pintor acadèmic austríac, artista gràfic i muntanyenc. Barth va ser el segon fill de l’artista i jardiner ornamental Johann Barth i la seva dona Anna. D’infant era físicament feble i emmalaltia sovint. però la intensa activitat a la muntanya, el va enfortir. D'acord amb el seu talent, va assistir a una escola d'art i més tard l'acadèmia. Barth va ser un amic proper de Gustav (Gustl) Jahn, que, com ell, fou alpinista i pintor. Van fer moltes excursions plegats, algunes dels quals van ser els primers ascensions. Malgrat això, se’ls descriu com a ben diferents. Jahn com "nen ingenu del sol" i Barth com a "ombrívol", que sovint no estava satisfet amb els seus resultats pictòriques i la seva obra sembla tenir un deix de malenconia. Gustav Schmidt considera que aquesta melangia i inseguretat es més pròpia del començament de la carrera de Barth, però posteriorment, en l'època del Hagenbund, mostra una alta confiança en si mateix i la seva creativitat en forma i color. Otto Barth va fundar un grup d'artistes anomenat "Phalanx" i més tard va esdevenir membre de la Hagenbund a Viena. Mentre que el seu amic Jahn moría tres anys después en un accident de muntanya, Otto Barth també va morir jove (39), però de malaltia. Va començar amb problemes del cor. Els signes de calcificació va portar els metges a considerar la posibilitat d’una intoxicació per vapors de plom de la pintura, ja que solía dormir al seu estudi. Però els simptomes de deficiència visual important van ser interpretats més tard a un tumor cerebral. (informació i imatges: Wikipedia)

1 comentario: