Mountain Retro: recuperar l'essència de l'excursionisme

Per a molts, les "chiruques" o la motxilla "Alpina" són conceptes desconeguts. Per a alguns de vosaltres -i també per a alguns de nosaltres- tota una evocació de temps de joventut i aire pur.

Cansats d'haver de comprar la darrera virgueria "hi-tech", de cercar els materials més lleugeres o els teixits encara més sofisticats? Tristos d'haver-nos de fer a un costat del camí per deixar pas als fanàtics de la cursa, de la competició a la muntanya? Avorrits de cues i snows a les pistes d'esquí? Nosaltres també!

Per això volem recuperar l'esperit de la muntanya d'abans.

Hem desempolsat la vella motxilla "Bergans", les sabates ferrades i el piolet de fusta que l'avi va desar a dalt de l'armari i els hem tornat a portar a passejar. I encara tiren!

Vols venir?

Per a realitzar el nostre projecte hem fundat el "GRUP D'ESTUDIS DE MUNTANYA ANTIGA" o GEMA. Tothom hi és benvingut, tant com a soci o participant en les nostres activitats. Sortir a la muntanya és per a nosaltres el final del procés, que comença amb un treball de recerca: consultar vells manuals, estudiar fotos d'època, xerrar amb els veterans,...

Podeu contactar amb nosaltres a: gema1930@hotmail.es

Animeu-vos a venir amb nosaltres!

_____________________________jueves, 14 de enero de 2016

Sortida a Núria

El passat dia 7 de desembre de 2015 un grup del GEMA va desplaçar-se fins a Queralbs, per fer el camí vell que puja fins a Núria, tot recordant els antics pelegrins de principis de segle XX. Quan el cremallera encara no estava inaugurat. Ben d'hora al mati ja estàvem tots apunt per iniciar la marxa, equipats amb el material d'època, comencem a pujar. El bon temps ens acompanyarà durant pràcticament tot el camí.
Aquest 2015 ha nevat molt poc. Quan ja som a menys d'una hora d'arribar, comencem a trobar les primeres neus de l'any, tot i ser molt poqueta cosa, ens fa molta il•lusió poder trepitjar neu.
Des del mirador contemplem la bellesa de la vall, i decidim que es hora de dinar, ja que en l'hem guanyat. Preparem els nostres fogonets d'època i traiem de les motxilles les llaunes de menjar, que havia dut cada un. Un cop amb la panxa plena, fem un pensament que ja es hora de baixar, així que tornem a afrontar el camí vell, però aquesta vegada de baixada. A estat un gran dia en família i esperem que molt aviat puguem tornar a fer més sortides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario